Registratie verzameld zwerfvuil in app

In de app kan elke gebruiker tijdens het opruimen het totaal verzamelde zwerfvuil registreren via de functie ‘Voeg een volle zak toe’. Deze hoeveelheid wordt uitgedrukt in aantal zakken waarvan de vrijwilliger zelf het aantal, volume (in liter) en de fractie (restafval of PMD) kan aanduiden. Deze gegevens zijn steeds terug te vinden in Mijn Mooie Straat PRO onder opruimsessies, maar ook onder het profiel van de gebruiker.

Update oktober 2022

Vanaf oktober 2022 is het ook mogelijk een volle zak toe te voegen nadat een opruimsessie werd afgesloten. Elke gebruiker kan dit door via de mobiele app naar het detail van een opruimsessie te gaan (bekijk al je sessies > detail sessie) en daar de optie ‘Voeg een volle zak toe’ te selecteren. Op die manier kan je na het opslaan van je opruimsessie alsnog een volle zak toevoegen.

Optie ‘zak achterlaten’

Het lokaal bestuur kan ervoor kiezen de functionaliteit ‘zak achterlaten’ te activeren voor haar werkingsgebied. Eenmaal geactiveerd krijgt de app gebruiker bij de registratie van een zak zwerfvuil de mogelijkheid om de optie ‘zak achterlaten’ te selecteren, de locatie aan te duiden van de zak en eventueel een foto toe te voegen.

Indien de gebruiker deze optie selecteert, wordt automatisch een incident gecreëerd in de meldingsmodule van Mijn Mooie Straat PRO waar deze verder kan opgevolgd worden.