Meldingen API via 3P

API activeren
Wens je gebruik te maken van de koppeling, neem dan contact op met je accountmanager bij 3P. In samenspraak met het lokaal bestuur bezorgen wij alle partijen de nodige gegevens om de koppeling te activeren.

Meldingen in Mijn Mooie Straat

Aanmaken van meldingen

Eénmaal de meldingen api werd geactiveerd kan je als lokaal bestuur geen manuele meldingen meer aanmaken via het ‘Mijn Mooie Straat’ platform. Nieuwe meldingen worden enkel nog via de mobiele applicatie of het burgermeldpunt geregistreerd. Gezien je als lokaal bestuur reeds beschikt over een bestaand meldingssysteem (3P) worden nieuwe meldingen best meteen in die tool ondergebracht en niet meer in Mijn Mooie Straat.

Opgelet: Het is niet zo dat meldingen die worden ingegeven in een extern systeem ook beschikbaar worden gemaakt in Mijn Mooie Straat. Enkel meldingen geregistreerd via de mobiele applicatie van ‘Mijn Mooie Straat’ of het burgermeldpunt worden beschikbaar gemaakt in het extern systeem via de koppeling. Meldingen gemaakt via een extern systeem worden nooit gedeeld met Mijn Mooie Straat.

Editeren of aanpassen van meldingen

Om fouten te vermijden zorgen we ervoor dat meldingen niet meer kunnen worden aangepast in Mijn Mooie Straat. De verdere opvolging en het beheer van bestaande meldingen vindt dan plaats in 3P.

We zorgen er op die manier voor dat er geen informatie op twee verschillende plekken kan worden toegevoegd aan een melding of incident waardoor er potentieel verwarring ontstaat voor de verdere opvolging van het ticket

Meldingen detail

Via het detail van een melding merk je meteen dat de melding gedeeld wordt via onze api (koppeling).

Je kan elke melding identificeren op basis van:
- het ID dat door 3P beschikbaar wordt gemaakt;

Melding detail - koppeling 3P

Terugkoppeling naar Mijn Mooie Straat

3P koppelt de status van een melding als volgt terug naar Mijn Mooie Straat:

- In behandeling: de werkopdracht werd geïmporteerd en het lokaal bestuur gaat ermee aan de slag.
- Afgewezen: de werkopdracht werd geïmporteerd en afgekeurd
- Afgehandeld: de werkopdracht werd geïmporteerd, goedgekeurd en op ‘uitgevoerd’ geplaatst.

Dit zorgt ervoor dat alle meldingen alsnog worden afgesloten binnen Mijn Mooie Straat en dat je rapportage nog steeds klopt.