Kaart en heatmap

Op het startscherm klik je onder de vrijwilligers module op de knop ‘Kaart & Heatmap’. Deze sectie bevat twee verschillende weergaven. Een overzicht van alle opruimsessies op de kaart genaamd ‘kaartoverzicht’ en een heatmap visualisatie van alle activiteiten.

Het is mogelijk om tussen beide weergaves te navigeren door net onder de titel de gewenste tab aan te klikken.

Kaartoverzicht

Het kaartoverzicht geeft alle opruimsessies weer op een kaart. Elk icoon op de map stelt een opruimsessie voor en wordt telkens getoond op de startlocatie van de sessie. Door op een icoon te klikken wordt ook de route zichtbaar en verschijnt een venster met de details van de sessie. Door in dit venster op ‘Details’ te klikken opent de detailpagina van de sessie in kwestie.

De iconen op de map hebben verschillende kleuren naargelang de afgelegde afstand van een opruimsessie:

• Wit: opruimsessie korter dan 1 km
  • Geel: opruimsessie tussen 1 en 5 km
  • Rood: opruimsessie langer dan 5 km

Om enkel de opruimsessies te tonen die binnen een specifieke periode werden uitgevoerd kan je de periode filter gebruiken. Selecteer hiervoor rechts bovenaan het scherm de optie ‘Periode’ en stel een periode naar keuze in.

Heatmap

In tegenstelling tot het kaartoverzicht toont de heatmap een geaggregeerde view. De heatmap brengt alle opruimsessies samen en ‘kleurt’ de kaart afhankelijk van het aantal sessies die op bepaalde locaties werden geregistreerd. Hoe meer sessies op een bepaalde locatie voorbij kwamen, hoe roder deze locatie zal kleuren.

De heatmap past zich ook steeds dynamisch aan wanneer men inzoomt op de kaart om zo steeds meer detail weer te geven. Het is ook mogelijk enkel de sessies uit een specifieke periode te visualiseren op de heatmap door rechts bovenaan de periode filter te gebruiken.