Meldingformulier voor burger

Het meldingformulier voor de burger maakt het mogelijk voor inwoners en bezoekers van het lokaal bestuur rechtstreeks een incident te melden in Mijn Mooie Straat. Deze webpagina kan optioneel worden gebruikt door het lokale bestuur als extensie op het platform om het registratieproces van meldingen te vergemakkelijken voor alle betrokken partijen.

Url van de pagina

De url waarop deze webpagina zal te vinden zijn ziet er steeds als volgt uit: lokaalbestuur.mijnmooiestraat.be

Personalisatie pagina

Deze pagina wordt opgezet binnen de omgeving van Mijn Mooie Straat met enkele personalisatie mogelijkheden voor het lokaal bestuur in kwestie. Zo krijgt het logo van het lokaal bestuur een prominente plaats bovenaan de pagina en kunnen titel en steunkleur van de pagina vrij gekozen worden. Ook bestaat de mogelijkheid om een e-mailadres in te stellen voor eventuele vragen van gebruikers specifiek voor het lokaal bestuur.

Eenmaal de gebruiker de melding heeft doorgestuurd wordt zij of hij steeds teruggestuurd naar de website van het lokaal bestuur.

Afhandeling

Alle meldingen gemaakt via deze weg komen onmiddellijk in het meldingoverzicht terecht met de status 'burgermelding'. Daar kunnen ze verder worden opgevolgd zoals alle andere meldingen.

Waarom een aparte pagina?

Omwille van technische redenen werd er zeer bewust geopteerd voor een webpagina en bijhorend formulier binnen de omgeving van Mijn Mooie Straat en niet voor een embedbaar formulier of dergelijk. Op die manier kunnen we de meeste garanties bieden voor de eindgebruiker naar gebruiksvriendelijkheid toe op de meest uiteenlopende toestellen.