De afvalpunten inventaris

Vanuit de afvalpunten inventaris worden alle afvalpunten op je werkingsgebied beheerd. Van hieruit kan je afvalpunt toevoegen, wijzigen en/of verwijderen. Door op een afvalpunt te klikken vouwt deze open, wordt extra informatie getoond en kan je naar het detail van het afvalpunt navigeren.

Links bovenaan naast de toevoegen knop, ziet men ook steeds het totaal aantal afvalpunten in de inventaris.

Afvalpunt 'fold out'

Nadat je op een afvalpunt klikt krijg je een hoop extra informatie te zien. Naast de ledigingsfrequentie en foto's van het afvalpunt krijg je meteen ook een overzicht van de metingen die reeds op het afvalpuntwerden uitgevoerd. Deze cijfers zijn samengesteld uit alle metingen die voor het desbetreffende afvalpunt werden uitgevoerd sinds de start van de registratie.

Sorteren

De inventaris kan gesorteerd worden op ID, aanmaakdatum, locatie, datum van de laatste meting, het totaal aantal metingen en de omschrijving via de sorteer optie rechts onder de zoekbalk.

Zoeken en filteren

Bovenaan de inventaris kan naar specifiek afvalpunt gezocht worden via de zoekbalk. In de zoekbalk kan gezocht worden op het adres, de ID en/of de omschrijving van het afvalpunt.

Naast zoeken kan het overzicht ook gefilterd worden op alle mogelijke parameters (type locatie, uiterlijke kenmerken, ...) die gekoppeld zijn aan een afvalpunt. Selecteer hiervoor net onder de zoekbalk de 'Filters' knop en maak de selectie waarop je wil filteren.

Bulk aanpassingen

Het is mogelijk om enkele parameters voor meerdere afvalpunten tegelijk aan te passen. Hiervoor selecteer je het selectievakje links van desbetreffende afvalpunt(en). Hierdoor verschijnen bovenaan, net onder de zoekbalk, de knop ‘Selecteer een aanpassing’:

• Op actief of non-actief plaatsen
  • Inwerpopening aanpassen
  • Een maatregel toevoegen
  • Staat van de vuilnisbak aanpassen
  • Type afvalpunt en/of fractie aanpassen

Wens je je bestaande vuilnisbakken met meerdere tegelijk aan te passen naar een specifiek afvalpunt? Bekijk hier hoe je dit realiseert:

1. Selecteer vanuit de inventaris meerdere afvalpunten die je wenst aan te passen
  2. Klik rechtsboven op 'Selecteer een aanpassing' en kies voor 'Type afvalpunt'
  3. Volg de daaropvolgende stappen om je afvalpunt aan te passen
Afvalpunten in bulk aanpassen

Exporteren

Rechts bovenaan onder de 'Opties' knop vinden we de mogelijkheid terug om de inventaris te exporteren als pdf, pdf van alle QR-codes, excel of GeoJSON bestand. Het systeem exporteert enkel de vuilnisbakken die op dat moment in de inventaris staan. Vuilnisbakken die niet getoond worden door een zoek en/of filter actie worden bijgevolg niet mee geëxporteer