Rapportage: Inventaris analyse

Naast de eerder algemene rapportage vormen biedt de Analyse tool de mogelijkheid om snel mogelijk problematische afvalpunten te identificeren. Om een analyse te starten ga je naar het afvalpunt inventaris en selecteer je de Analyse knop rechts bovenaan.

Vaak gebruikte analyses
Door één van de vier presets te gebruiken gaat het systeem automatisch een analyse toepassen. Dit kan een goed startpunt zijn om verder te analyseren en kan ten alle tijden eenvoudig worden aangepast.

Analyse vanaf nul starten
Hiervoor selecteer je 'Aangepaste parameters' in het menu waarop een nieuw venster opent. Hier stel je eerst de periode in waarvoor je de analyse wil toepassen (standaard staat deze ingesteld op de laatste 90 dagen).

Daarna maak je een selectie uit de parameters naar keuze. Per parameter (bv: vullingsgraad) kies je de waarde waarop je wil werken (bv: overvol) en daarna het procentueel metingen aandeel.

Stel: je wil weten welke afvalpunten de voorbije 90 dagen bij meer dan de helft van de metingen overvol waren. Om dit te te weten te komen selecteer je vullingsgraad > overvol > metingsaandeel 50% tot 100% en passen we de analyse toe.

Indien gewenst is het ook mogelijk om meerdere parameters (bv. vullingsgraad en sluikstort in het afvalpunt) te combineren.

Analyse aanpassen
Eenmaal een analyse werd toegepast komen er bovenaan de pagina enkele extra functionaliteiten te voorschijn. Zo zie je voor welke periode de analyse werd toegepast en in tweede plaats hoeveel parameters actief zijn. Om de periode of de parameters aan te passen klik je op één van beide waarna het respectievelijke venster opent.

Verschillende weergaves
Rechts boven de pagina verschijnen in analyse modus 3 icoontjes waarbij elk icoontje voor een andere weergave staat:

• Lijst: geeft de afvalpunten die aan de analyse voorwaarden voldoen weer in lijst vorm zoals we gewend zijn van de inventaris.
  • Grafiek: in grafiek vorm; maakt het eenvoudig om de verschillen tussen verschillende afvalpunten meteen duidelijk te maken.
  • Kaart: kaart weergave; geeft een geografisch overzicht van de eventueel problematische afvalpunten.

Analyse afsluiten
Om de analyse modus te sluiten en terug te keren naar de inventaris klik je op 'Alle filters wissen' bovenaan het scherm.